Banken

Onze werkzaamheden voor banken of financiële instellingen

De vrijetijdssector is een risicovolle sector voor financiële instellingen. Veel bedrijven maken winst, maar niet allemaal. Sommige bedrijven liggen aan het  ‘infuus‘. Uiteindelijk wilt u als geldvertrekker uw geld terug zien. Liefst in de afgesproken termijnen en tegen het ingecalculeerde rendement. Dat lukt niet altijd. Waar ligt dat aan? Zijn er foute keuzes gemaakt bij de financiering? Is de ondernemer toch niet zo capabel als gedacht? Is de vraag vanuit de markt veranderd? Wij kunnen met onze ‘sectorbril’ naar het bedrijf kijken en meehelpen het bedrijf weer rendabel te maken.

Een second opinion kan uitkomsten bieden

We kunnen bedrijven waar het niet goed loopt kijken wat de oorzaak is. We kruipen hiervoor onder de huid van de onderneming. Zo komt de kern van het probleem van zelf boven water drijven. Ligt het aan het product? Aan de prijs? Aan de ligging of de eigenaar? En wat moet er gedaan worden om de zaak weer aan het draaien te krijgen. Laat men geld liggen? Is verdienmodel ‘outdated’? Kan het bedrijf toekomstproof gemaakt worden of is saneren of transformeren een betere optie?

Voor welke concrete werkzaamheden kunt u ons inhuren?

  • Wij kunnen u helpen te analyseren of een bedrijf toekomstproof is
  • Wij kunnen een second opinion maken
  • Wij kunnen een ondernemersplan beoordelen
  • Wij kunnen bedrijven doorlichten, realistische verbeterpunten aangeven en eventueel het management tijdelijk over nemen.
  • Wij kunnen u helpen ‘out the box’ op zoek te gaan naar andere financieringsmodellen (zoals crowd funding, microfinanciering of kredietunies)