Ondernemers

Als ondernemer in de vrijetijdssector loopt u tegen 1000 en 1 zaken aan. Van marketing tot fiscaliteiten en van ruimtelijke vraagstukken bij een uitbreiding tot het inrichten van uw boekingssysteem. Er zijn weinig sectoren zo divers en ruimtelijk complex als de vrijetijdssector.

Bij veel beslissingen en keuzes is kennis van de markt een must.  Tourinova helpt u aan concrete antwoorden op uw vragen. Als we iets niet weten, huren we op projectniveau kennis in bij andere bureaus. Op deze manier proberen we al uw vragen integraal te beantwoorden.

Wij geven u wat voorbeelden.

Stel u wilt starten of uitbreiden.  U heeft een onderbouwd ondernemersplan nodig, met een financieringsplan , een exploitatiebegroting en een liquiditeitsprognose.  Of wellicht volstaat voor u wel alleen een marktverkenning of een vraag- aanbodanalyse.

Stel de bank ziet het niet meer met u zitten. Welke opties heeft u dan? Wellicht biedt een second opinion een uitkomst. Of een gedegen ondernemingsplan.  Welke  mogelijkheden bieden externe financiers? Moet het bedrijf op de schop of zijn er nieuwe verdienmodellen te bedenken op basis van het bestaande product?

Stel u wilt sparren over uw toekomst. Hoe moet het bedrijf er over tien jaar uitzien. Wat doen uw collega’s? Gaat u hetzelfde doen of juist niet? Op welke doelgroepen gaat u zich richten en hoe kunnen deze plannen gefinancierd worden?

 

Creatief idee nodig?

Laat ons meedenken! Tourinova ontwikkelt creatieve nieuwe concepten voor de vrijetijdseconomie. Voorbeelden te over. Zo hebben we aan de wieg gestaan van het concept van de Limburgse vakwerktenten en hebben we het bedrijf Stoere Vakanties opgezet: een creatief tentverhuurconcept met GPS routes op basis van het idee van de ‘European Big Five’. Nieuwe ideeën zijn overal in de maak en de realisatie begint altijd met een goed gesprek!

 

Voor welke concrete werkzaamheden kunt u ons inhuren?

  • Voor startende ondernemers kunnen we een bedrijfsplan maken of een bedrijfsplan verbeteren
  • Wij kunnen een strategisch toekomstplan voor uw bedrijf maken
  • We kunnen u helpen met uw uitbreidingsplannen en deze ook ruimtelijk onderbouwen
  • We kunnen u helpen te innoveren door creatieve maar realistische ideeën ontwikkelen
  • We kunnen u helpen financiering te vinden of u helpen uw bank mee te krijgen in uw plannen
  • We kunnen u adviseren of helpen bij operationele vraagstukken met een juridisch, ruimtelijk of financieel aspect
  • We kunnen het management team ondersteunen of interim-management uitvoeren